خانه » اخبار » همایش طبیعت و گردشگری در باغ موزه قصر برگزار شد
همایش طبیعت و گردشگری در باغ موزه قصر برگزار شد

همایش طبیعت و گردشگری در باغ موزه قصر برگزار شد

همایش طبیعت و گردشگری، بعداز ظهر یکشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۳ در محل تالار فرخی یزدی باغ موزه قصر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی باغ موزه قصر، همایش طبیعت و گردشگری با همکاری انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان  تهران، اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران و باغ موزه قصر برپا گردید.
در ابتدای این مراسم، پیام دبیر همایش و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر هوایی، گردشگری و زیارتی تهران قرائت گردید که در بخشی از آن آمده بود: شکل گیری فرهنگ عمومی در حوزه گردشگری، یکی از مهمترین اهداف برپایی همایش طبیعت و گردشگری است و از آنجا که عدم توجه به آینده ریشه بسیاری از مشکلات ماست ، شایسته است برای تدوین چشم انداز دراین حوزه با همکاری دانشگاهها و مراکز آموزشی و فرهنگی برنامه ریزی های گسترده ای صورت گیرد که دراین راستا سومین همایش طبیعت و گردشگری سعی دارد تا با همکاری حوزه های مختلف زمینه های لازم را برای ساخت آینده و تصویری آرمانی از ایران اسلامی در موضوع طبیعت و گردشگری ایجاد نماید و امیدواریم با ثبت جهانی این همایش در سال های آتی ، میزبان میهمانان و علاقه مندان بین المللی در این حوزه باشیم.
در ادامه مراسم، محمدرضا سعیدی، مدیر باغ موزه قصر ضمن عرض خیرمقدم به کارشناسان و علاقه مندان طبیعت و گردشگری حاضر دراین همایش ، طی سخنانی اظهار کرد:  برپایی همایش طبیعت و گردشگری در محل باغ موزه قصر حرکتی بسیار نیکوست و امیدواریم نقطه آغازی باشد برای همکاری های بیشتر این مجموعه با حوزه گردشگری و محیط زیست کشور .
وی با بیان اینکه باغ، موزه، زندان و قصر چهار حوزه فعالیت باغ موزه قصر می باشد، ادامه داد: برگزاری سومین همایش طبیعت و گردشگری در محل باغ موزه، با دو محور باغ و موزه بودن این مکان صورت گرفت و ازآنجا که برنامه های باغ موزه قصر با غنای بالا، در رده ملی و استانی برگزار می گردد، امیدواریم با برپایی چنین همایشها و برنامه هایی به توسعه صنعت وفرهنگ گردشگری کشورمان بیافزاییم.
رضا اباذری، رییس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر هوایی، گردشگری و زیارتی تهران نیز در این مراسم بیان داشت: طبیعت ایران، طبیعتی متنوع ، گونه گون ، الوان و شگفت انگیز است که براین اساس زیر ساختهای گردشگری و طبیعت گردی در آن فراهم آمده است.
وی با اشاره به اینکه تضادهای اقلیمی و توپوگرافی کشورمان شامل تمامی ویژگیهای سایر قاره های زمین است، افزود: تنوع اکو سیستمی ایران سبب شده تا قریب به ۱۲هزار گونه گیاهی، ۱۷۴ هزار آبزی، ۲۰ گونه دوزیست، ۵۱۴ نوع پرنده، ۱۶۰ گونه پستاندار و… آن را به کوه یخی شبیه سازد که تنها بخشی از آن هویدا شده است.
اباذری ادامه داد: ارتباط طبیعت و گردشگری بسیاربهم نزدیک است و از آنجا که ایران رتبه پنجم منابع طبیعی را در دنیا داراست، و با توجه به اینکه گردشگری در اقتصاد و صنعت از جایگاه بالایی برخوردار است، می تواند جایگزین مناسبی برای درآمد زایی منابع نفتی کشور باشد. همچنین این میراث طبیعی با حفظ و جلب گردشگران است که احیا شده و توسعه خواهد یافت.
سهند اقدایی، عضوکمیته طبیعت گردی و انجمن صنفی دفاتر هوایی ، گردشگری و زیارتی در این همایش با انتقاد از توسعه سفرهای بی ضابطه توسط فعالان غیرمجاز دراین عرصه بیان داشت: یکی از بزرگترین معضلهای پیش روی طبیعت گردی ، فعالان غیر مجاز تورهای گردشی هستند که علاوه بر ایجاد آلودگی های زیست محیطی در مناطق حساس طبیعی کشور، با فراهم آوردن شرایط وقوع رفتارهای غیراخلاقی و غیرقانونی در مسیر سفر به عرصه گردشگری و طبیعت گری لطمات جبران ناپذیری وارد می کنند.
بخش دوم این همایش برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با حضور ژاله ابراهیمی، نائب رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران، محمدحسین بازگیر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران و انصاری، مدیر عامل هندلینگ مارکوپلو و مشاور ارشد انجمن صنفی دفاتر هوایی و گردشگری بود.
ابراهیمی در این بخش با اشاره به اینکه طبیعت کشور با سرعت رو به افول گذاشته است، ادامه داد: براین اساس باید تدابیر و راهکارهایی اندیشیده شود تا دست کم از سرعت این روند بکاهیم، که در این راستا با توجه به نقش موثر فرهنگسازی در بین مردم، می توان با بهره گیری از تریبون راهنمایان گردشگری به ارائه آموزشهای لازم به طبیعت گردان دوست دار این نعمت خدادای پرداخت.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران نیز به جایگاه محیط زیست در دین و فرهنگ و قانوان اساسی کشور اشاره کرد و بیان داشت: کشور ما کشوری دینی و مترقی است که علاوه بر تاکیدات فراوان و مستدل دینیمان در حوزه محیط زیست، از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی در بند ۵ قانون اساسی به حفاظت ویژه از محیط زیست پرداخته شده است.
به گفته وی، با توجه به جایگاه ویژه محیط زیست در مسائل فرهنگی اجتماعی و اقتصادی و سلامت ملت، انتظار می رود برنامه ریزی درخوری در عرصه حفاظت از محیط زیست درنظر گرفته شود تا با تعیین اهداف و برگزاری دوره های آموزشی به نتایج بهتری در این حوزه رسید.

گفتنی است در پایان این همایش به کلیه شرکت کنندگان گواهی حضور در این همایش تخصصی ارائه گردید، همچنین مراسم کاشت نمادین ۴ اصله نهال در محل باغ موزه قصر تهران از سایر برنامه های جانبی همایش طبیعت و گردشگری بود.

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

تعداد بازدید: 690